Innovació i tecnologia en les visites culturals a la Catedral de Tarragona

Des d’avui s’oferirà als visitants un nou servei, pioner arreu de l’estat espanyol, que aposta per la innovació i la diferenciació per oferir experiències de visita úniques a la Catedral: una videoguia multimèdia amb contingut exclusiu que inclou vídeos, realitat augmentada, recreacions en 2D i experiències auditives.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol.

La Catedral de Tarragona ha presentat un nou servei per a les seves visites culturals a través d’una videoguia multimèdia. La videoguia ofereix al visitant contingut personalitzat i exclusiu a través d’imatges úniques, vídeos, alguns gravats amb drons, i un so envoltant, a més de quatre punts amb realitat augmentada, i efectes sonors i visuals especials.

La videoguia, que s’ofereix llogant un iPad mini amb auriculars i so en 7 idiomes al preu de quatre euros, s’ha desenvolupat amb la col·laboració del Capítol de la Catedral, la Delegació de patrimoni artístic i documental i art sacre de l’Arquebisbat de Tarragona, i el Camp d’aprenentatge de la ciutat de Tarragona de la Generalitat de Catalunya.

El nou servei de visita permet oferir una experiència única d’alta qualitat i a la mida del visitant. S’ha dissenyat un contingut per a visites d’adults i un contingut especial per a les visites infantils, que es podrà anar actualitzant i millorant en funció de les necessitats i èpoques de l’any.

L’adaptació de la guia multimèdia per al públic infantil és un itinerari simplificat, amb navegació a pantalla completa i buscant un equilibri d’interactivitat entre l’entorn i la guia. L’objectiu és crear un itinerari entretingut amb poc text i molt visual per descobrir els detalls i secrets de la Catedral. Es tracta de crear «petites missions» perquè durant la visita els nens es fixin en punts específics o hagin de buscar llocs o imatges concretes.

La videoguia permet conèixer la història i vida dels més de 110 sants presents a la Catedral, fins al mínim detall artístic dels retaules i capelles. També inclou diversos vídeos com la benvinguda personalitzada a la Catedral del degà del Capítol catedralici, la festivitat de Santa Tecla, el Cor i Orquestra de la Catedral, l’escolania de Montserrat i altres esdeveniments que han tingut lloc al temple.

Artículo publicado en La Vanguardia el 22/06/2016.

Skip to content